ua en ru

Причинами аварії на "Стиролі" могли стати халатність і порушення правил експлуатації та безпеки

Заступник генерального прокурора України Андрій Пришко назвав основні версії аварії на "Стиролі".

Заступник генерального прокурора України Анатолій Пришко (на фото) назвав основні версії аварії на "Стиролі", повідомляє прес-служба ГПУ.

"Серед версій про причини аварії розглядаються такі: порушення правил експлуатації обладнання, у тому числі утримання його у неналежному стані; недбалість обслуговуючого персоналу при дотриманні технологічного процесу; порушення правил безпеки у тому числі при проведенні ремонтних робіт", - сказав він.

За словами Пришка, хід досудового розслідування перебуває на контролі Генеральної прокуратури України. Для розслідування причин аварії створено оперативно-слідчу групу, до складу якої увійшли представники МВС та СБУ.
"Генеральною прокуратурою проведення досудового розслідування доручено центральному апарату МВС", - зазначив він. Для встановлення обставин події призначено низку експертиз.

За фактом аварії розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.272 КК України. Санкція зазначеної статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 6 серпня 2013 р. о 14:00 на території цеху №1 з виробництва аміаку, в якому проводився капітальний ремонт, трапилась розгерметизація трубопроводу та стався викид рідкого аміаку.

У результаті події 5 працівників підприємства загинули, ще більше двох десятків людей були госпіталізовані з ознаками отруєння аміаком. Стан більшості з них - середньої тяжкості.