ua en ru

ГПУ направила в суд обвинувачення проти екс-глави КМДА Попова

ГПУ направила в суд обвинувачення проти екс-глави КМДА Попова

Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова у справі про розгоні Євромайдана. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України направлено до Шевченківського районного суду Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього Голови Київської міської державної адміністрації А. Попова, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів і мітингів, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 365 (пособництво в перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає ГПУ, досудовим розслідуванням встановлено, що в ніч з 29 по 30 листопада 2013 р. Попов дав вказівку про завезення на Майдан Незалежності комунальної техніки для встановлення новорічної ялинки. У прокуратурі заявили, що Попов діяв у змові з силовими структурами, які почали розганяти учасників мітингу на Майдані, внаслідок чого постраждало близько 80 осіб.

Зараз досудове розслідування відносно співучасників Попова триває для встановлення та притягнення до відповідальності усіх винних осіб.

Нагадаємо, ГПУ інкримінує екс-главі КМДА Попову пособництво співробітникам МВС при розгоні Євромайдана.

У квітні 2014 р. суд наклав арешт на банківські рахунки екс-глави КМДА Попова.