ua en ru

Держприкордонслужба відмовила 7 росіянам у перетині українського кордону

Співробітники Державної прикордонної служби України сьогодні, 1 березня, під час перевірки документів у пунктах пропуску на в'їзд в Україну станом на 15:00 виявили сім осіб, які прямували за внутрішніми паспортами громадян Росії. Про це повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

"П'ять таких громадян Росії були виявлені прикордонниками Харківського загону, один - в аеропорту Одеси і ще один - на ділянці відповідальності Чернігівського прикордонного загону. Усім їм було відмовлено у в'їзді в Україну", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, з 1 березня громадяни Російської Федерації мають право перетинати кордон з Україною тільки за наявності паспорта для поїздок за кордон, а діти до 14 років повинні бути вписані в закордонний паспорт батьків або слідувати за своїм закордонним паспортом. При цьому ті громадяни Росії, які до 1 березня в'їхали в Україну за внутрішніми паспортами, а діти - за свідоцтвом про народження, зможуть перебувати в Україні до 90 діб і безперешкодно повернутися в Росію.

Як повідомлялося, 1 березня набуло чинності прийняте Кабміном України 30 січня постанову №23, яке зупинило дію окремих положень угоди між урядами України і Росії про безвізові поїздки громадян.

Всього в пунктах пропуску на державному кордоні, незважаючи на зміни перетину кордону в Україну для громадян Росії, обстановка спокійна, конфліктних ситуацій не виникало. Громадяни Росії своєчасно зреагували на зміни українського законодавства та вжили належних заходів.