ua en ru

Глава Мінсоцполітики України допускає, що біженці з Донбасу туди вже не повернуться

Міністр соціальної політики України Людмила Денисова допускає, що біженці з Донбасу туди вже не повернуться.

Міністр соціальної політики України Людмила Денисова допускає, що біженці з Донбасу туди вже не повернуться. Про це вона повідомила на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зараз опрацьовуємо окрему програму, щоб забезпечити людей, які тимчасово, а може бути вже постійно, будуть проживати в місцях, куди вони переселилися", - сказала міністр.

За її словами, в уряді вивчать питання про надання допомоги для мирних жителів, які постраждали в ході антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, а також сім'ям загиблих в ході АТО.

"Сьогодні обговорювалося питання, яке стосується цивільних загиблих і постраждалих в ході АТО. Прем'єр-міністр проведе окрему нараду з усіх цих питань. Ми вивчимо досвід, як в інших державах робилося, коли такі події відбувалися, і, безумовно, внесемо пропозицію, і кожна людина буде захищений", - сказала міністр.

Денисова додала, що Мінсоцполітики розробляє програму допомоги безробітним переселенцям.

Нагадаємо, з квітня на Донбасі українські військові проводять антитерористичну операцію. За даними Організації Об'єднаних Націй, близько 34 тис. українських громадян були змушені залишити свої оселі через збройних дій на сході країни.