ua en ru

ЄС готовий виділити кошти для ДНК-ідентифікації загиблих на Донбасі українських військових, - ЛОДА

Євросоюз (ЄС) готовий виділити кошти для ДНК-ідентифікації загиблих на Донбасі українських військових.

Євросоюз (ЄС) готовий виділити кошти для ДНК-ідентифікації загиблих на Донбасі українських військових. Про це стало відомо в ході зустрічі голови Луганської облдержадміністрації (ЛОДА) Геннадія Москаля з головою представництва ЄС в Україні Яном Томбінським, передає прес-служба Москаля.

Зокрема, голова ЛОДА попросив виділити з ЄС пересувні криміналістичні лабораторії ДНК-ідентифікації загиблих українських військових.

"Ще одна проблема нашої області в тому, що в населених пунктах на лінії бойових зіткнень проживає близько 500 дітей. Школи в цих селах не працюють, і ми обговорили питання можливості виділення коштів ЄС для переїзду цих дітей за згодою батьків для навчання в інші, безпечні регіони", - додав Москаль.

Томбінський в свою чергу висловив від імені свого відомства готовність надати Луганській області фінансову підтримку для відновлення пошкодженого бойовими діями житла. Він також відгукнувся на запрошення відвідати Луганську область, щоб поспілкуватися з місцевими жителями та подивитися на масштаби руйнувань.

Нагадаємо, за даними прес-служби ЛОДА, Світовий банк виділив Луганській області 20 млн євро на лікарні.