ua en ru

ДНР заявила про завершення відведення важкої техніки під контролем спостерігачів ОБСЄ

Самопроголошена "Донецька народна республіка" сьогодні, 1 березня, під контролем представників ОБСЄ завершила відведення важких озброєнь від лінії зіткнення відповідно до мінськими угодами. Про це заявив заступник командуючого корпусом "Міноборони ДНР" Едуард Басурін, повідомляє сепаратистке "Донецьке агентство новин".

"ДНР завершила відведення важкої техніки, сьогодні ми відповіли шість одиниць САУ "Гвоздика" на південному напрямку. Відведення відбувалося під контролем спостерігачів ОБСЄ", - сказав Басурін.

Напередодні Басурін повідомив, що українська розвідувальна група підірвала автомобіль військовослужбовців ДНР під час відведення техніки.

"В результаті диверсійних дій підрозділів ЗСУ підірвався автомобіль в районі Новоорловка на радіокерованому фугасі. Загинув один військовослужбовець, двоє у важкому стані були доставлені в госпіталь", - зазначив 28 лютого Басурін.

Нагадаємо, за даними прес-центру АТО, у зоні антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях за минулу ніч не зафіксовано обстрілів з боку бойовиків.

Як повідомлялося, 21 лютого глава так званої "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко та голова "Луганської народної республіки" Ігор Плотницький підписали план відведення важких озброєнь від лінії зіткнення.