ua en ru

ДНР відмовляється від допуску українських рятувальників на шахту ім. Засядька, - Демчишин

ДНР відмовляється від допуску українських рятувальників на шахту ім. Засядька, - Демчишин

Керівництво так званої "Донецької народної республіки" відмовляється допусить українських рятувальників на шахту ім. Засядька в Донецьку, де сьогодні вранці стався вибух. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

"На жаль, незважаючи на складність аварії і велику кількість постраждалих, керівництво так званої ДНР не здійснює взаємодію з ДВГРС (Державної воєнізованої гірничорятувальної служби, - ред.) України щодо допуску гірничорятувальних підрозділів, які мають великий досвід у ліквідації подібних аварій і готові надати необхідну кваліфіковану допомогу у порятунку людей і ліквідації наслідків аварії", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що за дорученням глави Міненерго Володимира Демчишина гірничорятувальні підрозділи були приведені в бойову готовність для виконання робіт з рятування потерпілих в результаті аварії шахтарів, 10 рятувальних відділень з відповідним оснащенням та технікою мають можливість виїзду на шахту ім. Засядька.

Нагадаємо, сьогодні близько 5:20 на шахті ім. Засядька в Донецьку стався вибух метану. За даними Донода, в цей момент у шахті перебувало 230 осіб. На даний момент офіційно підтверджено смерть одного шахтаря, доля ще 32 осіб невідома.

За даними Міненерго, з аварійної ділянки були підняті 18 осіб, з яких 1 працівник з травмами смертельного характеру, 8 - з опіками і травмами різного ступеня, 9 - отримали отруєння.

Раніше Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вимагали допуску до шахті українських рятувальників.

При цьому в ДНР заявили, що Україна офіційно не пропонувала свою допомогу в порятунку гірників.