ua en ru

ДНР має намір переправити з Донецька в Росію раритетний танк-паровоз "Кукушка", - СБУ

Самопроголошена "Донецька народна республіка" має намір переправити з Донецька в Росію раритетний танк-паровоз "Ь-2062" ("Зозуля").

Самопроголошена "Донецька народна республіка" має намір переправити з Донецька в Росію раритетний танк-паровоз "Ь-2062" ("Зозуля"). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України.

"СБУ має інформацію про злочинні наміри правопорушників з "ДНР" найближчим часом незаконно переправити в Російську Федерацію раритетний паровоз "Ь-2062", який є історичною цінністю і належить до світової культурної спадщини", - відзначили в прес-службі.

Як зазначається, 16 жовтня експонат, який перебував в донецькому музеї Історії та розвитку донецької залізниці", почали готувати до вивезення за кордон через пункт пропуску "Успенка".

"Служба безпеки України закликає світове співтовариство, зокрема, представників ОБСЄ, які перебувають у пункті пропуску "Успенка", перешкодити незаконному привласненню унікальної історичної цінності, що належить Україні", - йдеться в соообщении.