ua en ru

Діючі бійці "Айдара" не беруть участь в акціях протесту в Києві, - Міноборони

У Міністерстві оборони України заявили, що діючі бійці батальйону "Айдар" продовжують нести службу на Донбасі і не беруть участь в акціях протесту в Києві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони на Facebook.

"Військовослужбовці батальйону "Айдар" продовжують героїчно нести службу в зоні проведення АТО і не мають нічого спільного з акціями протесту, які проходять р. в Києві. Протестні акції пов'язані, насамперед, зі спробою колишнього керівництва підрозділу уникнути відповідальності за зловживання, які були виявлені під час перевірок службової діяльності фахівцями військової служби правопорядку. Бійці підрозділу, які беруть участь в акціях протесту, самовільно залишили місце несення служби і фактично незаконно знаходяться за межами розташування військової частини", - заявили в Міноборони.

У міністерстві підкреслили, що діючі бійці підрозділу не підтримують мітинг під будівлею Міноборони і не були присутні на ньому, тому що перебувають у зоні бойових дій.

Нагадаємо, 30 січня в Києві близько 200 мітингувальників проти розформування "Айдара" перекрили Повітрофлотський проспект. Акція повторилася сьогодні, 2 лютого, бійці "Айдара" знову перекрили Повітрофлотський і підпалили шини біля воріт Міноборони.