ua en ru

Бойовики підтягують нові установки "Град" до Маріуполя, - Міноборони

Бойовики підтягують нові системи залпового вогню БМ-21 "Град" до Маріуполя Донецької області. Про це сьогодні під час оперативного штабу під головуванням прем'єр-міністра України повідомив Міністр оборони України Степан Полторак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Надходять дані від розвідки про те, що терористичні угруповання стягують у район Маріуполя додаткові системи залпового вогню. І в зв'язку з цим ми приймаємо відповідні заходи, пов'язані зі зміцненням артилерійських підрозділів, прибуттям відповідних резервів в райони, які могли б виявляти і знищувати системи залпового вогню, які направлені для обстрілу Маріуполя",- заявив Полторак.

Він також підтвердив інформацію про те, що ракетний обстріл Маріуполя був здійснений системи залпового вогню БМ-21 з напрямку населеного пункту Саханка, який розташований між Маріуполем і Новоазовському.

"Хотів би сказати, що засоби нашої розвідки знайшли координати, там знаходилося 6 систем залпового вогню БМ-21, 4 з них знищені нашою артилерією", - сказав міністр.

Нагадаємо, сьогодні, 24 січня, близько 9:00 бойовики обстріляли з систем залпового вогню житлові райони на сході Маріуполя. За даними міської, в результаті обстрілу загинуло 16 мирних жителів. При цьому в МВС повідомили про 20 трупах, доставлених в морги Маріуполя.