ua en ru

Бойовики вночі атакували пункт пропуску "Ізварине": поранено 6 українських і 1 російський прикордонник

Бойовики вночі атакували пункт пропуску "Ізварине" (Луганська область), в результаті чого поранено шестеро українських і один російський прикордонник.

Бойовики вночі атакували пункт пропуску "Ізварине" (Луганська область), в результаті чого поранено шестеро українських і один російський прикордонник. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Близько 21:20 (20 червня, - ред.) бойовики під'їхали до пункту пропуску на автомобілях і відкрили вогонь по складу прикордонного наряду. Прикордонники вжили всіх необхідних заходів для евакуації цивільних осіб, які перебувають у пункті пропуску, до безпечних місць. Після цього зміна прикордонних нарядів перемістилася на заздалегідь підготовлені вогневі позиції та прийняла бій", - йдеться в повідомленні.

У відомстві розповіли, що в ході зіткнення шестеро прикордонників отримали вогневі поранення, двоє з них - важкі.

"Надалі прикордонники змушені були під натиском противника відступити з боєм на територію Росії. Під час бою терористами був здійснений обстріл російської території та поранено одного російського прикордонника, після чого представники прикордонної служби Росії відкрили вогонь по нападниках у відповідь", - зазначили у Прикордонслужбі.

У відомстві наголосили, що про напад на пункт пропуску проінформовані всі взаємодіючі органи. За наявною інформацією, бій виник у результаті спроби терористів перемістити з території України до РФ невідомий вантаж.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко вчора віддав наказ про припинення вогню в зоні антитерористичної операції на тиждень - до 10:00 27 червня.