ua en ru

Бойовики порушили режим перемир'я в Дебальцевому, - МВС

Бойовики порушили режим перемир'я в Дебальцевому, - МВС

Бойовики сьогодні, 7 лютого, порушили режим припинення вогню в районі Дебальцевого Донецької області, про який сторони раніше домовилися для евакуації мирного населення. Про це у своєму Facebook написав начальник ГУМВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"У Дебальцевому, з 6 годин ранку, бойовики з "Градів" обстрілюють мікрорайон Фестивальний та селище 8 березня", - написав Аброськін.

Він зазначив, що з 7:00 співробітники міліції почали обхід залишилися в місті жителів.

При цьому в самопроголошеної "Донецької народній республіці" сьогодні евакуації з Дебальцевого не буде.

"На сьогодні евакуації не буде, ми побоюємося за цивільних і за організаторів евакуації", - цитує "Донецьке агентство новин" "заступник командуючого корпусом Міноборони" ДНР Едуарда Басурина.

Коментуючи ситуацію з евакуацією з Дебальцевого, Басурин зазначив, що "був складений документ, на підставі того, що відбулося вчора". "Він переданий українській стороні, де були вказані наші претензії, з того виду евакуації, який відбувався", - підкреслив представник ДНР.

Нагадаємо, раніше сили АТО і бойовики домовилися про припинення вогню в районі Дебальцевого на 6-7 лютого для евакуації мирного населення.

Вчора завдяки спільному гуманітарного коридору з Дебальцевого було вивезено близько 600 мирних жителів. При цьому радник голови МВС Зорян Шкіряк заявив, що з 600 евакуйованих жителів Дебальцевого тільки 30 захотіли їхати на територію бойовиків. Міжнародні кореспонденти підтвердили, що надіслані бойовиками ДНР автобуси їхали з Дебальцеве порожніми.