ua en ru

Бойовики 31 раз обстріляли підконтрольну Україні територію Луганської області, - ЛОДА

Бойовики за останню добу 31 раз обстріляли підконтрольну Україні територію Луганської області, є руйнування. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Луганської обласної державної адміністрації.

"Контрольована Україною територія Луганської області зазнала 31 обстріл бойовиків зі зброї різного виду. Найгарячіші точки - Станиця Луганська, Новотошківка і Нижнє Попаснянського району", - йдеться в повідомленні.

Так, Новотошківку, яка знаходиться за 2 км від 29-го блокпоста на Бахмутці, обстрілювали з артилерії і "Градів" цілу ніч. Кілька будинків серйозно пошкоджені. Перебиті лінії електропередач, тому в селі відсутнє світло та центральна вода. Відзначається, що поранених і загиблих серед мирних жителів немає.

Під інтенсивний обстріл з "Градів" потрапило с. Нижнє. Є прямі попадання в житлові будинки, три з них відновленню не підлягають. У Чорнухине один із снарядів вибухнув на подвір'ї лікарні, вибиті вікна та двері, пошкоджено фасад. Ніхто з людей не постраждав. У селищі вже четверту добу немає світла, туди виїхали ремонтні бригади.

Також в с. Артема поблизу Станиці Луганської в результаті артобстрілу пошкоджено дві електричні підстанції та насосна станція, вибуховими хвилями були вибиті вікна в житлових будинках і сільській школі. В с. Гребля пошкоджено десять будинків (вибиті шибки, знесені дахи).

"Вчора вночі обстріл тривав з важкої артилерії і "Градів" і самої Станиці Луганської. У центральній частині внаслідок прямого попадання снаряда повністю зруйнований магазин "Катюша", крім того пошкоджено 10 будинків, п'ять з яких відновленню не підлягають. Поранених і загиблих серед мирного населення немає... Зараз в Станиці йдуть бої із застосуванням автоматичної зброї", - зазначили в прес-служби ЛОДА.

Нагадаємо, прес-центр "Північ" заявив сьогодні про загрозу штурму з боку бойовиків в районі Станиці Луганської.