ua en ru

Апеляційний суд виправдав "васильківських терористів" по звинуваченню в підготовці теракту

Апеляційний суд Київської області скасував вирок суду першої інстанції щодо "васильківських терористів" - Ігоря Мосійчука, Сергія Бевза та Володимира Шпари у частині звинувачення їх у підготовці терористичного акту. Таке рішення в ході судового засідання оголосив головуючий суддя Анатолій Орел, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вирок Києво-Святошинського суду за Мосійчуком, Шпарою, Бевзом в частині засудження їх за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 258-2 КК скасувати. Справу в цій частині закрити за недоведеністю їх участі у вчиненні злочину", - заявив Орел.

Разом з тим, суд в іншій частині вироку ухвалив направити справу прокурору Київської області для організації додаткового розслідування.

Зазначимо, суд оголосив тільки резолютивну частину рішення.

Нагадаємо, в серпні 2011 р. у Київській області співробітники СБУ викрили групу людей, які нібито збиралися підірвати пам'ятник Леніну у Борисполі і готували теракт на День незалежності в Києві в 2011 р. Бомбу знайшли у них в офісі у Василькові.

Пізніше суд заарештував за підозрою у скоєнні даних злочинів депутата Васильківської міської ради, члена ВО "Свобода" Сергія Бевза, депутата Васильківської міської ради, редактора газети "Вечірній Васильків" Ігоря Мосійчука та громадянського активіста Володимира Шпару. 10 січня 2014 р. всі троє були засуджені до 6 років в'язниці. В лютому 2014 р. суд випустив з-під варти "васильківських терористів".