ua en ru

Суд випустив з-під варти "васильківських терористів"

Суд випустив з-під варти так званих "васильківських терористів", членів організації "Патріот України" Ігоря Мосійчука, Сергія Бевза і Володимира Шпару.

Суд випустив з-під варти так званих "васильківських терористів", членів організації "Патріот України" Ігоря Мосійчука, Сергія Бевза і Володимира Шпару. Про це повідомив прес-секретар ВО "Свобода" Олександр Аронець на своїй сторінці у Facebook.

"Суд випустив з-під варти так званих "васильківських терористів", наших побратимів Бевза, Шпару та Мосійчука. Нагадаю, що їх звинувачували у тому, що вони хотіли здійснити теракт проти Леніна! Вважаю, що сьогоднішній ленінопад - це їх заслуга", - написав Аронець.

Зазначимо, 10 січня 2014 р. всі троє були засуджені до 6 років тюрми за звинуваченням у плануванні теракту на День незалежності в Києві у 2011 р.

Нагадаємо, в серпні 2011 р. у Київській області працівники СБУ викрили групу людей, які нібито збиралися підірвати пам'ятник Леніну у Борисполі та готували теракт на День незалежності в Києві в 2011 р. Бомбу знайшли у них в офісі у Василькові.

Пізніше суд заарештував за підозрою у скоєнні даних злочинів депутата Васильківської міської ради, члена ВО "Свобода" Сергія Бевза, депутата Васильківської міської ради, редактора газети "Вечірній Васильків" Ігоря Мосійчука та громадянського активіста Володимира Шпару.