ua en ru

Amnesty International: є докази причетності сил АТО до страти 4 чоловіків на Донбасі

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявляє про наявність доказів причетності контрольованих Києвом сил до страти чотирьох чоловіків біля шахти "Комунар" в Донецькій області.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявляє про наявність доказів причетності контрольованих Києвом сил до страти чотирьох чоловіків біля шахти "Комунар" в Донецькій області. Про це сьогодні під час брифінгу в Києві заявила директор представництва Amnesty International в Україні Тетяна Мазур, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наші дослідники знайшли переконливі докази причетності контрольованих Києвом сил до позасудових страт чотирьох чоловіків, які поховані в могилах, які знаходяться біля селища Комунар", - повідомила Мазур.

За її словами, позасудові страти та інші звірства, вчиняються як проросійськими сепаратистами, так і силами АТО на Донбасі. Однак, за її словами, російські ЗМІ часто перебільшують їх масштаби.

За свідченнями очевидців, до смерті одного з тих, чиї тіла були знайдені біля Комунару, можуть бути причетні солдати із добровольчого батальйону "Дніпро-1".

Нагадаємо, у звіті місії ОБСЄ від 23 вересня зазначено, що під Донецьком були виявлені три колективних поховання: два поховання знаходяться біля вугільної шахти "Комунар" біля селища Нижня Кринка (в 35 км на північний схід від Донецька) і одне в самому селищі.