ua en ru

Абромавічус про 100 днів Кабміну: ефект від дерегуляції складе 60-90 млрд грн за 5 років

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус вважає, що економічний ефект від дерегуляції складе 60-90 млрд грн за п'ять років. Про це йдеться у звіті про діяльність Кабінету міністрів Арсенія Яценюка.

"Скасовано 16 регуляторних обмежень, 26 видів діяльності більше не потребують ліцензування. Термін отримання сертифікатів в аграрній сфері скорочено, скасовані неефективні експертизи та моніторинги. Ці зміни спростять умови ведення бізнесу, зменшать корупцію, залучать інвестиції і в цілому дадуть економічний ефект близько 60-90 млрд грн протягом п'яти років", - зазначив Абромавічус.

Він також розповів про реорганізацію МЕРТ і скорочення кількості департаментів. Штат чиновників вже скоротиться на 30% найближчим часом і ще на 20% - восени.

За словами Абромавичуса, зараз ведеться робота з підготовки до другої стадії дерегуляції.

"Контролюючі органи або доведуть користь від свого існування, або будуть ліквідовані", - зазначив міністр.

Крім того, українська система стандартизації та технічного регулювання приводиться до європейських стандартів, що значно спростить експорт товарів на ринки ЄС. Також розпочато реформування системи державних закупівель, аби зробити їх чесними і конкурентними.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що без сьогоднішніх реформ в України не буде завтра.