ua en ru

"Укроборонпром" за три тижні заощадив 6 млн грн, використовуючи електронні майданчики для держзакупівель

Державний концерн "Укроборонпром" за три тижні заощадив 6 млн грн, використовуючи електронні майданчики для держзакупівель.

Державний концерн "Укроборонпром" за три тижні заощадив 6 млн грн, використовуючи електронні майданчики для держзакупівель. Про це на прес-конференції заявив представник держконцерну Артур Херувімов, передає кореспондент РБК-Україна.

"В липні місяці Президент України представив нового главу "Укроборонпрому". Перша задача, поставлена нам - це забезпечення прозорості системи держзакупівель в нашій структурі. Була створена робоча група, яка почала процес ще три місяці тому. Тому ми вже два місяці працюємо на кількох електронних майданчиках. Наші підприємства вже пройшли тестову роботу на цих майданчиках. Тільки за останні три тижні ми заощадили близько 6 млн грн. У середньому економія на таких майданчиках складуть 35%", - заявив Херувімов.

За його словами, в структурах "Укроборонпрому" знаходиться 134 підприємства.

"Наше завдання - максимально скоротити людський фактор. Саме це дозволить забезпечити прозорість держзакупівель в "Укроборонпромі", - підкреслив представник концерну.

Нагадаємо, ДК "Укроборонпром" зайняв 58-е місце в рейтингу світових виробників озброєнь, який був складений Стокгольмським інститутом дослідження проблем світу (SIPRI).