ua en ru

З 290 коаліційних зобов'язань виконані 15, - Шимків

З 290 коаліційних зобов'язань виконані 15, - Шимків Замглави АПУ Дмитро Шимків

З 290 коаліційних зобов'язань, які були включені в текст коаліційної угоди, виконано лише 15. Про це сьогодні на брифінгу в Адміністрації Президента України (АПУ) заступник глави АП Дмитро Шимків, передає кореспондент РБК-Україна.

"Взагалі в коаліційній угоді 290 зобов'язань, виконано на поточний момент 15, це 5,2%. Хочу зазначити, що 34% зобов'язань не мають конкретно встановленого терміну виконання. Тому зі свого боку ми запропонували Раді коаліції, що, можливо, є сенс вписати визначені терміни", - сказав Шимків.

За його словами, Президент України Петро Порошенко запропонував в кінці тижня провести зустріч Ради коаліції, щоб обговорити, які зобов'язання були виконані.

"Президент запропонував під час Національної ради реформ, щоб Рада коаліції зустрівся в кінці тижня, оскільки закінчується перший квартал цього року, виконання коаліційної угоди, що було досягнуто, а що ні", - сказав Шимків.

Нагадаємо, 21 листопада 2014 р. партії "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", Радикальна партія Олега Ляшка, Об'єднання "Самопоміч" та Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" парафували текст коаліційної угоди.