ua en ru
РБК-Украина » Главные темы » Саміт у Ризі

Саміт у Ризі

 

Саміт у Ризі - четвертий дводенний саміт, який проводиться в рамках проекту Євросоюзу «Східне партнерство». Саміт відбудеться 21-22 травня в столиці Латвії Ризі.

Ризький саміт: на порядку денному

На Ризькому саміті 21-22 травня будуть розглядатися п'ять основних питань - поліпшення державного управління та верховенство права, розвиток торговельних відносин, енергетична безпека та мобільність громадян.

 

Питання про безвізовий режим на саміті в Ризі

Головне питання, яке повинен вирішити саміт в Ризі для України - безвізовий режим, який, як заявляв Петро Порошенко в лютому, буде введений Європейським союзом до кінця цього року. Втім, вже в березні глава представництва Єврокомісії в Україні Ян Томбінський повідомив, що безвізовий режим з Україною саміт в Ризі розглядати не буде, виправдовуючи це браком часу.

Пізніше стало відомо, що на Ризькому саміті Україна представить звіт про проведені реформи, за результатами якого буде вирішуватися питання про дати лібералізації візового режиму. У свою чергу глава МЗС Павло Клімкін заявляв, що Україна чекає від Єврокомісії рішучих дій, а не чергового заяви про те, європейські партнери готові працювати далі.