ua en ru
РБК-Украина » Главные темы » Євробачення 2018

Євробачення 2018

Євробачення 2018 - міжнародний пісенний конкурс, який відбудеться в Лісабоні з 8-го по 12 травня 2018 року. Португалія отримала право на проведення Євробачення після перемоги Сальвадора Зібрала в минулому році. Півфінали і фінал шоу пройдуть на Мео-Аrena.

У конкурсі візьмуть участь представники 43 держав. Після річної відсутності, на Євробачення 2018 повертається Росія. Серед країн, які відмовилися від участі: Андорра, Боснія і Герцеговина, Люксембург, Монако, Словаччина і Туреччина.

У першому півфіналі 8 травня виступить 18 конкурсантів, у другому півфіналі 10 травня - 19 виконавців. Відразу в фінал конкурсу (12 травня) потрапляють учасник з Португалії і представники країн Великої П'ятірки (Великобританія, Німеччина, Франція, Італія, Іспанія). Переможець Євробачення буде визначено за результатами голосування телеглядачів і національного журі.

Україну на конкурсі представить MELOVIN. Він виступить з піснею "Under the Ladder" у другому півфіналі 10 травня під номером 18. Букмекери пророкують артисту 18 місце.