ua en ru
РБК-Украина » Главные темы » Бійка на Осокорках

Бійка на Осокорках

Бійка на Осокорках почалася вчора, 19 травня між громадськими активістами, яких було близько 150 чоловік і "тітушкамі" у камуфляжній формі, яких налічувалося 50-60 чоловік.

У зіткненні постраждало кілька десятків людей, а також 15 співробітників правоохоронних органів. Трьох активістів затримала міліція, кількох травмованих забрала машина «швидкої допомоги».

Бійка на Позняках: причини

Конфлікт виник біля скандальної забудови у Дарницькому районі Києва біля станції метро "Осокорки". Невідомі знову встановили паркан навколо земельної ділянки, на якій заплановано будівництво торгового центру. Місцеві жителі домовилися зібратися о 19:00 біля метро, ​​щоб знести паркан і відстояти зелену зону.

Бійка на Осокорках почалася з того, що кілька людей намагалися витягнути стовпчики з огорожі, а «тітушкі» відтіснили їх, використовуючи при цьому димові шашки і ракетниці. Зіткнення тривали доти, поки активісти повністю не зламали паркан і не перекрили проспект Бажана в обох напрямках, вимагаю від міліції звільнити затриманих ними. Як повідомлялося, станом на 23:35, рух по обидві сторони було відновлено.