ua en ru

Зубко заявив про необхідність створення ради з промислової політики України та Туркменістану

Зубко заявив про необхідність створення ради з промислової політики України та Туркменістану Фото: Геннадій Зубко

Відкриття торгових палат дасть можливість отримати українським промисловим товарам преференції у митній політиці Туркменістану

Віце-прем'єр міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко заявив про необхідність створення ради з промислової політики України та Туркменістану. Про це він повідомив у ході робочої зустрічі із віце-прем'єром Кабінету Міністрів Туркменістану, міністром закордонних справ Туркменістану Рашидом Мередовим в рамках робочої поїздки до Туркменістану, передає прес-служба Кабміну.

Як зазначається, меморандум про створення Торгових палат та українсько-туркменської ради по промисловій політиці дадуть можливість матеріалізації спільних домовленостей та збільшення поставки продукції та послуг українськими підприємствами.

"Відкриття торгових палат дасть можливість отримати українським промисловим товарам преференції у митній політиці Туркменістану. Це полегшить доступ на туркменський ринок", - зазначив Зубко.

Він також наголосив, що, враховуючи обсяг інвестицій в промислову, нафтогазову, хімічну галузі Туркменістану на найближчі 10 років, для України стратегічно важливо об'єднати групу промислових підприємств для реалізації цих інвестицій.

"Саме для цих цілей необхідно створити раду по промисловій політиці наших країн", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна готова до участі у туркменських магістральних проектах.