ua en ru

Зубко повідомив, коли запрацює Фонд енергоефективності

Зубко повідомив, коли запрацює Фонд енергоефективності Фото: Геннадій Зубко (РБК-Україна/Віталій Носач)

Держава буде співфінансувати разом з донорами до 40% на проекти енергоефективності вашої

Фонд енергоефективності в Україні запрацює в кінці другого - на початку третього кварталу 2018 року. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ми розраховуємо, що у другому кварталі 2018 року ми запускаємо сертифікацію енергоаудиторів і на межі з третім кварталом розраховуємо отримати директора Фонду і почати працювати із заявками", - сказав Зубко.

За його словами, Мінрегіон зараз працює з Об'єднаннями багатоквартирних будинків (ОСББ), переконуючи їх вже рухатися в напрямку підготовки проектів

"наприкінці лютого Кабінет міністрів прийняв пакет постанов, які визначають вимоги до спостережної ради, дирекції і дають можливість запустити конкурс типових договорів... Після прийнятих постанов ми оголосимо конкурс на спостережну раду, тому що він приймає вимоги до директорів Фонду та проводить відбір Паралельно ми відпрацьовуємо процедури, які повинні діяти у Фонді, і пакети-продукти. Ми плануємо два-три таких продукту: пакет "легкий" - для встановлення ІТП (індивідуальний тепловий пункт) і комплексний пакет - для модернізації будинку", - сказав віце-прем'єр.

За його словами, енергоаудит, як і проектна документація, коштує додаткових витрат. Держава буде співфінансувати разом з донорами до 40% з них.

"Потрібно мотивувати людей вкладати гроші в енергоефективність", - додав Зубко.

Нагадаємо, раніше Зубко повідомив, що на початку квітня 2018 року заплановано підписання технічної угоди з Євросоюзом про надання Україні 50 млн євро на проекти Фонду енергоефективності.