ua en ru

Зубко розповів, коли законопроект про префектів з'явиться у Раді

Зубко розповів, коли законопроект про префектів з'явиться у Раді Фото: Геннадій Зубко розповів про закон щодо префектів

Проект закону внесуть до ВР після прийняття відповідних змін до Конституції

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що законопроект про префектів вже розроблений і буде внесений в парламент після прийняття відповідних змін до Конституції України. Про це він сказав в інтерв’ю виданню "Голос України".

"Він розроблений, з усіма проговорений. З ним можна ознайомитися на нашому сайті. Єдине, чого ми чекаємо – це змін до Конституції. Нам дуже важливі ці зміни, щоб запровадити повсюдність місцевого самоврядування на всіх рівнях, у тому числі й на рівні району та області, скасувати райдержадміністрації і встановити префектури, які матимуть контрольні функції", - пояснив віце-прем'єр.


Зубко зазначив, що таким чином префекти вступлять в дію тоді, коли буде скасовано райдержадміністрації, створено виконкоми.

"Паралельно з цим ми набиратимемо людей і готуватимемо їх для кадрового резерву префектів, щоб потім конкурсна комісія мала з кого вибрати. Але займатися цим без ухваленого закону немає сенсу", - додав він.

Нагадаємо, в кінці минулого року Зубко припускав, що до квітня 2016 року можуть відібрати перші сто кандидатів в префекти для проведення їх професійної підготовки.