ua en ru

Зубко розраховує на запуск Фонду енергоефективності в січні 2017

Зубко розраховує на запуск Фонду енергоефективності в січні 2017 Фото: Геннадій Зубко розповів про створення Фонду енергоефективності

Нацрада реформ дала старт створенню фонду

Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко розраховує на запуск Фонду енергоефективності в січні 2017 року, передає прес-служба Минрегиона за підсумками засідання Нацради реформ.

"Національна рада реформ на засіданні 7 червня дала старт створенню Фонду енергоефективності. Так, на засіданні була розглянута модель фонду в Україні, який, я переконаний, є ключовим інструментом реформи енергоефективності у житловому секторі", - заявив Зубко.


За його словами, фонд створюється на засадах партнерства України і міжнародних фінансових організацій і донорів.

"Фонд буде залучати інвестиції до фінансування енергоефективних проектів. Ними стануть дешеві і довгі кредити, донорські та державні фінанси, зекономлені громадянами житлові субсидії. Крім того, Фонд буде пропонувати доступні типові проекти енергоефективності для багатоповерхівок, рекомендації для індивідуальних будинків", - наголосив Зубко.

Він також зазначив, що уряд розраховує на запуск фонду в січні 2017 року.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що реформа в енергетиці дозволить скорочувати імпорт газу на 1-1,5 млрд куб. м на рік.