ua en ru

У Кабміні розкритикували темпи будівництва дитячих садків в Україні

У Кабміні розкритикували темпи будівництва дитячих садків в Україні Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Темпи будівництва дитсадків не відповідають динаміці будівництва житла

В Україні на сьогодні темпи будівництва житла не відповідають потребам в соціальних об'єктах. Про це на засіданні уряду заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає прес-служба Кабміну.

За словами Зубка, щоб прибрати черги до дитсадків, які досягли 65 тис. дітей, необхідно 15 млрд гривень на нові дошкільні установи.

"Якщо проаналізувати, де потрібно будувати садочки, то найбільша черга до дитсадків сьогодні саме в обласних центрах. У Львові черга становить 2,8 тис., в Одесі - 6,5 тис. Якщо ми подивимося на бюджети розвитку цих міст, які за 7 місяців 2017 року збільшилися на 22 млрд гривень, то виникає питання саме пріоритетів місцевого самоврядування", - наголосив Зубко.

Він також окремо підняв питання виділення коштів з Державного фонду регіонального розвитку.

"З 3,5 млрд гривень фонду передбачено фінансування 243 об'єктів освітньої сфери. Вирішити питання з чергами до дитячих садів можна за 3 роки, будівництво яких продемонструє нову якість об'єктів дошкільної освіти. Сьогодні темпи будівництва житла не відповідають потребам в соціальних об'єктах. Якщо проаналізувати, скільки вводиться в експлуатацію квадратних метрів і кількість побудованих дошкільних установ, ми побачимо цілісну картину, в першу чергу по всім обласним центрам", - додав Зубко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує, що Рада восени прийме законопроект про нову українську школу. Він також додав, що вдалося створити додатково 13 тис. місць у дитсадках.