ua en ru

Зубко визнав труднощі при будівництві фортифікацій на Донбасі

Зубко визнав труднощі при будівництві фортифікацій на Донбасі Фото: віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко

Уряд виділив на фортифікації більше 850 млн грн

Сьогодні створюються перешкоди з будівництва фортифікаційних споруд на Донбасі як з боку жителів регіону, так і бойовиків. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко журналістам у четвер у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд виділив сьогодні понад 850 млн гривень (на будівництво фортифікаційних споруд на Донбасі, - ред.). Третина вже надійшла на рахунки обласних адміністрацій. Фактично всі адміністрації залучені до будівництва цих робіт, виконують активно ці роботи. У нас питання травня місяця - це питання першої, другої лінії кордону фортифікаційних споруд. Так, дійсно виникають труднощі, так дійсно сьогодні заважають у деяких випадках місцеві жителі. Чому - тому що вони бояться за своє житло. Сьогодні є випадки, коли терористи намагаються залякати наших будівельників: був випадок, коли була кинута граната в бік нашого оборонно-опорного пункту. Був випадок, коли в районі Горлівки, Авдіївки був обстріл наших вогневих опорних пунктів, дійсно це заважає", - зазначив Зубко.

Нагадаємо, вчора РНБО ухвалила Стратегію нацбезпеки України, у якій, зокрема, схвалено комплекс заходів щодо прискорення будівництва фортифікаційних ліній і рубежів.