ua en ru

Зубко: при Мінрегіоні з'явиться координаційна рада донорських організацій

Зубко: при Мінрегіоні з'явиться координаційна рада донорських організацій Фото: Геннадій Зубко

Координаційна рада запрацює вже цього тижня

При Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) створять координаційну раду донорських організацій. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час координаційної зустрічі з представниками країн-донорів, передає "Урядовий портал".

"Координаційна рада, яка буде активно доносити інформацію про впровадження реформ і отримувати необхідну експертну та технічну допомогу від донорських організацій, запрацює вже цього тижня", - сказав Зубко.

"Децентралізація, впровадження енергоефективних заходів, інші реформи будуть сприйняті більшістю нашого суспільства - через великі та прості комунікаційні кампанії, необхідно пояснити простим людям, які преваги несуть ці реформи і як саме зміниться їхнє життя", - додав очільник міністерства.

"На жаль, інформаційний простір сьогодні зайняли експерти і політики, які говорять про ризики, проблеми і невдачі, які начебто виникають із впровадженням цієї реформи... З нашого боку стоїть завдання донести реальну інформацію про ті преваги, перспективи, які отримають люди із впровадженням децентралізації та інших реформ", - наголосив він.

Також повідомляється, що учасники дійшли згоди про необхідність створення окремих робочих груп за конкретними напрямками співпраці - децентралізація, енергоефективність, містобудування, розвиток сільських територій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінрегіон очікує прийняття перспективних планів усіх областей до кінця червня.