ua en ru

В Україні стартують перші 111 регіональних проектів з розвитку інфраструктури

В Україні стартують перші 111 регіональних проектів з розвитку інфраструктури Фото: Геннадій Зубко

Сума реалізації представлених проектів - 120 млн гривень

22 об'єднані територіальні громади з семи областей вже подали в Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ 111 заявок на проекти, які можуть реалізовуватися за рахунок державної субвенції на розвиток інфраструктури. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, глава Мінрегіону Геннадій Зубко, передає прес-служба Кабінету міністрів.

Відзначається, що сума реалізації представлених проектів - 120 млн гривень з одного мільярда гривень субвенції, яка спрямовується на 159 об'єднаних громад. Заявки були узгоджені під час першого засідання Комісії з розгляду поданих виконавчими комітетами міських, селищних, сільських рад об'єднаних територіальних громад заявок на проекти, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад


"Комісія затвердила більшість заявок, отже об'єднані громади вже найближчим часом зможуть почати відповідні проекти. А це - розвиток місцевої інфраструктури, будівництво доріг і соціальних об'єктів, підвищення якості послуг для громадян. Це ті кроки, які демонструють реформу децентралізації в конкретних діях. Закликаю і інші громади не зволікати з підготовкою своїх пропозицій по використанню коштів субвенції та продемонструвати власну спроможність до прийняття і реалізації рішень", - зазначив віце-прем'єр.

Так, комісія розглянула заявки на проекти від об'єднаних громад Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Полтавської, Тернопільської, Сумської та Хмельницької областей.

Нагадаємо, 11 травня міжвідомча комісія прийняла 219 проектів, представлених 11 регіонами країни.