ua en ru

ЗВТ з Канадою розширить обсяги поставок для авіації, - "Укроборонпром"

ЗВТ з Канадою розширить обсяги поставок для авіації, - "Укроборонпром" Фото: ЗВТ з Канадою знизить витрати для "Укроборонпрому"

Україна має намір збільшити поставки канадського обладнання для авіаційної сфери

Зона вільної торгівлі з Канадою дозволить розширити обсяги поставок комплектуючих, сировини та матеріалів для української авіації. Про це йдеться в повідомленні "Укроборонпрома".

Повідомляється, що безмитний доступ до ринку Канади дозволить розширити експортні контракти, а також відкриє нові можливості у спільному створенні продуктів оборонного і подвійного призначення. Зокрема, Україна зможе закуповувати комплектуючі на більш вигідних умовах.

В "Укроборонпромі" відзначили, що канадські турбогвинтові двигуни, агрегати і системи електрозабезпечення вже встановлюються на транспортний літак Ан-132Д для Саудівської Аравії. Крім того, спільно з Канадою модернізують авіоніку для літаків Ан-158/178 і Ан-124.

"Планується збільшити поставки високотехнологічного обладнання в авіаційній, ракетно-космічній, суднобудівній галузях, у сфері електронних, радіоелектронних, оптичних, оптико-електронних систем та приладів. Планується значно розширити обсяги поставок комплектуючих, сировини та матеріалів, в першу чергу - для авіації", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше глава "Укроборонпрома" розповів, куди експортується українська зброя.