ua en ru

У зоні відчуження ЧАЕС загинув сталкер

У зоні відчуження ЧАЕС загинув сталкер Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

За даним фактом відкрито кримінальне провадження

У зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції загинув сталкер. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції в Київській області у Facebook.

"До чергової частини поліції Чорнобильської зони зателефонував сталкер, який повідомив про трагедію, яка сталася з його другом-екстремалом. Поліцейські одразу викликали швидку і виїхали на місце для з’ясування обставин події", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, двоє громадян Білорусі та росіянка незаконно проникли на територію ЧАЕС. Один з хлопців заліз на радіолокаційну вежу, проте не розрахував свої сили і зірвався з 15-тиметрової висоти, внаслідок чого загинув. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з відміткою про нещасний випадок.

"Відносно товаришів загиблого правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 46-1 КУпАП. За порушення вимог режиму радіаційної безпеки їм доведеться сплатити штраф. Підготовлені відповідні документи для скорочення терміну їх перебування на території України", - йдеться у повідомленні.

В Чорнобильській зоні насмерть розбився #сталкер До чергової частини поліції Чорнобильської зони зателефонував сталкер,...

Опубліковано Головне управління Національної поліції в Київській області 28 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції прикордонники спільно з поліцією затримали чоловіка, який збирав радіоактивно забруднений металобрухт.