ua en ru

В зоні АТО внаслідок обстрілів поранено українського військового

В зоні АТО внаслідок обстрілів поранено українського військового Фото: кулемет

Бойовики обстріляли українських військових з кулеметів, стрілецької зброї і з мінометів

Протягом минулої доби, 5 січня 2018 року, у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) внаслідок обстрілі бойовиками на Донбасі один український військовослужбовець дістав поранення. Про це повідомляє прес-центру штабу АТО на Facebook.

"Противник продовжує обстрілювати із забороненого Мінськими домовленостями озброєння позиції Збройних сил України. Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Збройних сил України зазнав поранення. Його доставлено до військового шпиталю та надано необхідну лікарську допомогу", - йдеться у повідомленні.

Так, на Луганському напрямку пізно ввечері, ворог майже годину вів вогонь по оборонних укріпленнях сил АТО зі 120-мм мінометів та великокаліберних кулеметів у районі Світлодарської дуги. Десять мін цього калібру розірвалися довкола населеного пункту Луганське.

На Донецькому напрямку у першій половині доби бойовики зосередили свою вогневу активність поблизу шахти Бутівка та обстріляли українських військових спочатку з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а згодом - із мінометів калібру 82-мм.

"Українські військові вогонь у відповідь не відкривали, у повній мірі дотримуючись домовленостей тристоронньої контактної групи про новорічно-різдвяне перемир’я", - повідомили у штабі.

Нагадаємо, минулої доби у зоні АТО бойовики двічі провели обстріли із мінометів та кулеметів позиції ЗСУ.