ua en ru

В зоні АТО встановлено чергові факти алкоголізму та дезертирства з боку військових із РФ

В зоні АТО встановлено чергові факти алкоголізму та дезертирства з боку військових із РФ Фото: Бойовики на Донбасі

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою

В зоні проведення антитерористичної операції встановлено чергові факти, що підтверджують низький морально-психологічний стан особового складу російських окупаційних військ. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Так, повідомляється, що протягом доби здійснено 40 обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів та БМП.

"Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Сокільники та Зайцеве забороненого мінськими домовленостями озброєння - танк та артилерійські системи калібром понад 100-мм", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, встановлено чергові факти, що підтверджують низький морально-психологічний стан особового складу російських окупаційних військ.

"Після вживання алкогольних напоїв, військовослужбовець 1 окремої мотострілецької бригади (Комсомольське) незаконно заволодів вогнепальною зброєю та здійснив напад на чергову зміну підрозділу. Виявлено чергові факти дезертирства особового складу 5 окремої мотострілецької бригади (Обільне)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, бойовики продовжують обстрілювати позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.