ua en ru

У зоні АТО троє українських військових дістали поранення, - Міноборони

У зоні АТО троє українських військових дістали поранення, - Міноборони Фото: Олександр Мотузяник (uacrisis.org)

Бойовики продовжують відкривати вогонь в бік сил АТО, застосовуючи міномети та артилерійські системи

Протягом минулої доби, 2 грудня 2017 року, у зоні проведення Антитерористичної операції (АТО) внаслідок обстрілів незаконними збройними формуваннями поранення дістали троє українських військовослужбовців. Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець отримав поранення біля Золотого, ще двоє - отримали бойові травми на підступах до Опитного та Луганського", - сказав Мотузяник.

За його словами, бойовики продовжують відкривати вогонь в бік сил АТО, застосовуючи міномети та артилерійські системи.

"Лише за добу ворог випустив 20 152-мм і 17 122-мм артилерійських снарядів, 123 міни з 120-мм мінометів та 62 - з 82-мм", - зазначив речник Міноборони.

Загалом минулої доби українські військові зафіксували 30 обстрілів зі сторони бойовиків, 29 з яких були прицільними. 12 разів сили АТО відкривали вогонь у відповідь із зброї, яка не заборонена Мінськими домовленостями.

У зоні АТО троє українських військових дістали поранення, - Міноборони

Нагадаємо, як повідомила у неділю, 3 грудня, українська сторона Спільного центру з контролю і координації, на Донбасі артилерія незаконних збройних формувань окремого району Донецької області (ОРДО) обстріляла позиції підрозділів АТО в районі Новолуганського і Водяного.