ua en ru

В зоні АТО протягом доби бойовики застосовували міномети і танки, - штаб

В зоні АТО протягом доби бойовики застосовували міномети і танки, - штаб Фото: бойовики (facebook.com abazia)

За добу зафіксовані 27 порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків

У районі проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі протягом доби бойовики застосовували міномети і танки. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

"Російсько-окупаційні війська продовжують вести вогонь по позиціях Збройних Сил України (ЗСУ), застосовуючи міномети різних калібрів і танки, які давно мали бути відведеними від лінії зіткнення на встановлені відстані. Особливо активно противник порушує перемир'я із настанням сутінків", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-центру, на Луганському напрямку активізувалися бойовики в темний час доби. Якщо вдень було зафіксовано єдиний обстріл позицій ВСУ з 120-мм мінометів в районі Новолуганского, то ввечері ворог неодноразово з 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї вів вогонь по укріпленнях близько Луганського.

Крім того, бойовики обстріляли із гранатометів захисників Травневого і Новоолександрівка, а із легкого піхотного озброєння - захисників Лобачова та Станиці Луганської.

На Донецькому напрямку у світлий час доби гаряче всього було на Приазов'ї. Тут окупанти з мінометів різних типів і зброї менших калібрів неодноразово обстрілювали ряд населених пунктів на підступах до Маріуполя, зокрема в районі населених пунктів Водяне і Старогнатівка.

Також, по позиціях ВСУ в Широкіно стріляв танк. Із гранатометів і стрілецької зброї бойовики вели вогонь по українських позиціях в районі Гнутово. Увечері епіцентр протистояння від Азовського моря змістився в передмістя Авдіївки. Бойовики неодноразово обстрілювали цей район з усього наявного арсеналу піхотного озброєння і мінометів.

"Загалом, за минулу добу зафіксовані 27 порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків. В результаті обстрілу жоден український захисник не постраждав", - резюмували в штабі.

Зведення Прес-центру штабу АТО за 6 грудня 2017 року Російсько-окупаційні війська продовжують вести вогонь по позиціях ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 6 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко передав військовим ВСУ сертифікати на 40 медичних машин "Хаммер".