ua en ru

В зоні АТО за добу зафіксовані 33 обстріли, втрат у ВСУ немає, - штаб

В зоні АТО за добу зафіксовані 33 обстріли, втрат у ВСУ немає, - штаб Фото: снайпер ЗСУ (РБК-Україна)

Бойовики застосували міномети різних калібрів більше десятка разів

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) за добу зафіксовані 33 обстріли, втрат серед військовослужбовців Збройних сил України (ЗСУ) немає. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

"Ситуація в районі проведення АТО залишається складною. Російсько-терористичні війська продовжують порушувати перемир'я на всій лінії розмежування. Порівняно з попередньою добою кількість ворожих збройних провокацій зросла майже вдвічі і склала 33", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-центру, понад десяток фактів використання бойовиками зброї характеризуються застосуванням мінометів різних калібрів. Особливо активно вони порушують домовленості про припинення вогню з темний час доби.

Так, з настанням сутінок, бойовики активізувалися на Светлодарскій дузі. З 120 і 82-мм мінометів, гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП були обстріляні позиції ВСУ у районі Луганського.

Крім того, на підступах до Донецька факти застосування бойовиками піхотного озброєння зафіксовано неподалік від Авдіївки, Мар'їнки і шахти Бутівка.

На Луганському напрямку бойовики вели вогонь із 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї поблизу Катеринівки, а з великокаліберних кулеметів - по захисників Валуйська.

"Незважаючи на підвищення ворожої вогневої активності, ні один український вояк у результаті бойових дій не постраждав", - резюмували в штабі.

Зведення Прес-центру штабу АТО за 12.11.2017 року. Ситуація в районі проведення АТО залишається складною. Російсько-тер...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 12 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за день незаконні збройні формування 23 рази порушили перемир'я в зоні АТО на Донбасі.