ua en ru

В зоні АТО за добу поранені двоє українських військових, загиблих немає

В зоні АТО за добу поранені двоє українських військових, загиблих немає Фото: Олександр Мотузяник

Вже після опівночі противник порушив режим тиші щонайменше 18 разів

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 13 січня 2016 року, в результаті бойових дій було поранено двоє українських військових, загиблих немає. Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник,передає кореспондент РБК-Україна.

"Неподалік від Маріуполя вантажівка ВСУ підірвалася на міні, в результаті чого були поранені двоє військовослужбовців. Більше втрат сили АТО за добу не понесли", - заявив Мотузяник.

За його словами, вчора обстановка на сході України дещо загострилася - кількість ворожих обстрілів значно зросла.

"Двічі ворог застосував важке озброєння - 82-мм міномети. Також відбулося одне бойове зіткнення сил АТО з противником. Вже сьогодні, після півночі противник порушив режим тиші, щонайменше, 18 разів. Наголошуємо, що сили АТО в повній мірі дотримуються Мінських домовленостей, тому вся відповідальність за активізацію бойових дій лежить на окупантах", - заявив представник штабу АТО.

Водночас на луганському напрямку вчора було спокійно.

На донецькому напрямку протягом доби ворог неодноразово обстрілював українські позиції південніше Троїцького та Луганського, переважно в світлий час доби. Також на цих рубежах стався короткий бій сил АТО з невеликою групою живої сили противника.

Крім того, за словами Мотузяника, дещо зросла активність ворога в Горлівській агломерації. Місця найбільшої напруги - Зайцево, Майорськ, Новгородське. Зокрема, саме Погоди відбувся короткий мінометний обстріл українських позицій. На інших ділянках фронту противник застосовував тільки стрілецька зброя і гранатомети різних систем.

Аналогічна ситуація в Донецькому аеропорту. У Опитному також пройшов мінометний обстріл. Дрібні провокації супротивника зафіксовані на усіх передових позиціях сил АТО.

На маріупольському напрямку противник порушив режим тиші схід Красногорівки і Мар'їнки. У всіх випадках бойовики застосовували вогнепальну зброю.

В зоні АТО за добу поранені двоє українських військових, загиблих немає

Фото: карта АТО за 14 січня 2016 року

Нагадаємо, за минулу добу, незважаючи на оголошене з півночі 14 січня 2016 р. чергове перемир'я на Донбасі, проросійські бойовики здійснили найбільшу кількість обстрілу з початку року.