ua en ru

В зоні АТО за добу поранено 6 українських військових, - штаб

В зоні АТО за добу поранено 6 українських військових, - штаб Фото: ЗСУ (azov.press)

Бойовики відкривали вогонь по позиціях ВСУ 47 разів

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі бойовики за добу 47 разів відкривали вогонь по підрозділам Збройних сил України (ЗСУ) вздовж всієї лінії фронту, 6 українських військових отримали поранення. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО у Facebook.

"Обстановка в районі проведення АТО залишається напружено і за минулу добу істотних змін не зазнала. Російсько-терористичні злочинні угруповання вчора 47 разів відкривали вогонь по позиціях ВСУ. В результаті ворожих обстрілів за минулу добу шестеро військовослужбовців отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу, 10 ворожих обстрілів були здійснені із застосуванням 120-мм мінометів, які заборонені мінськими угодами.

Зокрема, найактивніше бойовики обстрілювали приморський напрямок. Вчора вони 21 разів обстрілювали оборонні укріплення сил АТО: з мінометів калібру 120 мм били по українських позиціях в районі населених пунтків Павлопіль, Чермалик, Широкіно і Миколаївки, з 82-мм мінометів окупанти вели вогонь поблизу Водяного.

В Донецькій області найбільше обстрілів відбувалося на північний схід від Авдіївки - в районі Кам'янки, де бойовики неодноразово вели вогонь по опорних пунктах українських захисників з 120-мм і 82-мм мінометів і різноманітного піхотного озброєння. Вдень під ворожим вогнем гранатометів і великокаліберних кулеметів виявилися позиції ВСУ на підступах до Луганського, що на Світлодарській дузі.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 19 червня 2017 року Обстановка в районі проведення...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 18 червня 2017 р.

Так, на луганському напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, більшість з яких відбулися вночі. З мінометів бойовики били по опорним пунктам української армії в районі Кримського, Троїцького, Новотошківського і Золотого.

"Застосування противником стрілецької зброї, гранатометів і великокаліберних кулеметів і БМП зафіксовано в районі Катеринівки, Новоолександрівки, Новозвановки, Станиці Луганської та Щастя", - резюмували в штабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики в зоні АТО на Донбасі обстріляли житловий сектор населеного пункту Бердянське поблизу Маріуполя (Донецька область).