ua en ru

У зоні АТО за добу загинуло 4 українських військових, двох поранено

У зоні АТО за добу загинуло 4 українських військових, двох поранено Фото: АТО на Донбасі (колаж РБК-Україна))

Російсько-окупаційні війська все частіше застосовують міномети різних калібрів, заборонені мінськими домовленостями

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу зафіксовано 28 порушень режиму припинення вогню бойовиками, загинуло чотири українських військовослужбовці, одного поранено, ще один отримав бойову травму. Про це повідомив прес-центр штабу АТО у Facebook.

"Ситуація у районі проведення АТО ускладнилася. Російсько-окупаційні війська все частіше застосовують міномети різних калібрів, заборонені Мінськими домовленостями, та активізували застосування безпілотників", - йдеться у повідомленні.

На Луганському напрямку ще вдень бойовики із піхотного озброєння та 120-мм мінометів вели вогонь по наших позиціях біля Травневого, а з настанням сутінок обстріли перемістилися у район КПВВ "Золоте".

На Донецькому напрямку пік вогневої активності бойовиків припав на першу половину доби, обстріли велися з мінометів та усього спектру піхотного озброєння у районі Водяного на Приазов’ї та у передмісті Авдіївки. Поблизу Кам’янки наші позиції активно обстрілював снайпер.

Окрім того, у районі Водяного, Авдіївки, Травневого, Сіверська та Станиці Луганської зафіксовано проліт ворожих БПЛА, заборонених Мінськими домовленостями.

Зведення Прес-центру штабу АТО за 8 грудня 2017 року Ситуація у районі проведення АТО ускладнилася. Російсько-окупаційн...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 8 грудня 2017 р.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що Україна не сприйме "гібридних" варіантів введення миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на окуповану територію Донбасу.