ua en ru

Будь-які "гібридні" варіанти миротворчої місії на Донбасі неприйнятні, - Порошенко

Будь-які "гібридні" варіанти миротворчої місії на Донбасі неприйнятні, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (twitter.com/poroshenko)

Питання миротворців на Донбасі Порошенко обговорив з президентом Литви

Україна не сприйме "гібридних" варіантів введення миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй (ООН) на окуповану територію Донбасу. Про це сказав президент України Петро Порошенко під час зустрічі із президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайтє, передає прес-служба глави держави.

"Детально обговорили з Президентом Литви актуальне для нашої держави питання розміщення миротворчої місії ООН на окупованій території Донбасу. Будь-які "гібридні" варіанти миротворчої місії є для нас неприйнятними", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, у четвер, 7 грудня, у ході зустрічі політиків в рамках засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Відні міністр закордонних справ України Павло Клімкін та держсекретар США Рекс Тіллерсон обговорили розміщення миротворців ООН на Донбасі. Раніше Тіллерсон зазначав, що на сьогодні в позиції США та Росії з даного питання є серйозні розбіжності, у зв'язку з чим переговори по мандату місії ООН будуть продовжуватися. Крім того, він підкреслив, що Вашингтон має намір блокувати діалог НАТО з Росією до прогресу у врегулюванні на Донбасі.