ua en ru

В зоні АТО за добу загинув один військовий, 4 поранені

В зоні АТО за добу загинув один військовий, 4 поранені Фото: Андрій Лисенко

Один з військових загинув в результаті вибухів на складі під Сватове

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу загинув один український військовослужбовець, поранення отримали ще четверо бійців. Про це в ході брифінгу повідомив представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Лисенка, один військовий загинув і троє були поранені в результаті вибухів на складі боєприпасів в Сватове Луганської області. Ще двоє отримали поранення, підірвавшись на розтяжці в Станично-Луганському районі.

"Внаслідок надзвичайної події (в Сватове, - ред.) загинув один військовослужбовець, ще двоє були поранені", - сказав Лисенко.

"Втрати серед цивільних - один загинув і один поранений", - додав Лисенко.

Він зазначив, що причиною події в Сватове може бути теракт.

За словами Лисенка, бойовики вчора не обстрілювали сили АТО, однак вели неприцільний вогонь в районі Шировико в бік опорних пунктів українських військ.

"Також наші прикордонники, які несуть службу на контрольних постах "Золоте" і "Маріїнка", повідомили про пострілах зі стрілецької зброї і гранатометів, які долинали з окупованої території", - сказав спікер АТО.

"В селі Сизе Станично-Луганського району Луганської області на розтяжці підірвалися і отримали поранення два військовослужбовці Збройних сил України, які займалися розмінуванням території. Також біля контрольного пункту в'їзду-виїзду неподалік від Троїцького чоловік підірвався на вибуховому пристрої. Чоловіка доставили в центральну лікарню", - розповів Лисенко.

В зоні АТО за добу загинув один військовий, 4 поранені

Фото: ситуація в зоні АТО на 30 жовтня 2015 року

Нагадаємо, за повідомленням штабу АТО, ніч з 29 на 30 жовтня в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі пройшла без порушення мінських угод.