ua en ru

В зоні АТО за добу загострилася обстановка, - штаб

В зоні АТО за добу загострилася обстановка, - штаб АТО

В зоні антитерористичної операції (АТО) за останню добу загострилася обстановка. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО на Facebook.

"Сьогодні, 6 квітня, з 0.00 до 18.00 обстановка в зоні проведення Антитерористичної операції дещо загострилася. Порушуючи Мінські домовленості, російсько-терористичні війська і надалі продовжували обстріл позицій сил АТО з озброєння, яке повинно бути відведено від лінії розмежування", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, найбільша активність противника зберігалася поблизу Донецька. Тут бойовики 6 разів позиції сил АТО, у тому числі з 120-міліметрових мінометів.

Крім того, супротивник 7 раз обстріляв позиції українських військ поблизу населеного пункту Водяне зі стрілецької зброї і станкових протитанкових гранатометів.

В районі Маріуполя бойовики 7 разів обстрілювали з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї опорні пункти, розташованих поблизу населеного пункту Широкіно, а в 17:30 за цим місцем відкрили вогонь з 120-міліметрових мінометів.

Крім того, з 17.15 за 17.25 в районі населеного пункту Трьохізбенка у Луганській області відбулося бойове зіткнення з противником, що закінчився відступом бойовиків.

"Загалом 6 квітня з 0.00 до 18.00 російсько-терористичні війська 35 разів порушили режим тиші", - підсумували в штабі АТО.

Нагадаємо, за останню добу в зоні АТО загинули 4 українських військовослужбовців, 1 поранений.