ua en ru

В зоні АТО за добу бойовики обстріляли українські позиції 18 разів, - штаб

В зоні АТО за добу бойовики обстріляли українські позиції 18 разів, - штаб Фото: зброя в зоні АТО (flickr.com/7armyjmtc

Втрат серед українських військових в результаті ворожого обстрілу не було

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу підрозділи російсько-окупаційних військ 18 разів обстрілювали українські позиції, поранених серед українських військових немає. Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Протягом минулої доби окупанти 18 разів відкривали вогонь по підрозділам українських захисників. Втрат серед українських військових в результаті обстрілу ворожих вчора не було", - йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу, 6 обстрілів бойовики скоїли із застосуванням мінометів. Велика частина ворожих збройних провокацій припала на темний час доби. Найбільш активно бойовики порушували перемир'я на Луганському та на Донецькому напрямках.

Так, на Приморському напрямку близько 21:00 бойовики вели вогонь з 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів по українським укріплень в районі Водяного. А вже до кінця доби супротивник із стрілецької зброї обстріляв бійців сил АТО, які тримають оборону біля населеного пункту Павлополь.

У Донецькій області зафіксовано 7 збройних провокацій з боку бойовиків. Майже всі - неподалік від Кам'янки та Авдіївки. Вдень бандити з гранатометів обстріляли позиції ВСУ в районі Луганського, що на Светлодарской дузі.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 27 червня 2017 року Ситуація в районі проведення...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 26 червня 2017 р.

Крім того, ввечері бойовики з мінометів калібру 120 і 82 мм, а також з гранатометів і стрілецької зброї різного калібру, стріляли по українських опорних пунктах у Кам'янці. Також, 82-міномети і піхотне озброєння бойовики неодноразово застосовували в передмісті Авдіївки.

У Луганській області 9 разів протягом минулої доби підрозділи російсько-окупаційних військ порушували перемир'я на цій частині фронту. Бойовики випустили кілька мін калібру 82 мм по позиціях українських захисників неподалік Жовтого. На світанку ворожі снайпери намагалися потрапити у військовослужбовців ВСУ, які тримають оборону в районі Попасній і Новотошківскому.

"Українських захисників Щастя бойовики щільно обстріляли з 82-мм мінометів. Поблизу Кримського зафіксовано факт використання противником міномета калібру 120-мм. Наші опорні пункти неподалік Новоолександрівка ворог обстрілював з гранатометів і великокаліберних кулеметів. А коло Новозвановки бив зі стрілецької зброї", - резюмували в штабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій області жителі окупованого Южнокомунарска (з 2016 року місто Бунге) зібралися на неофіційну акцію через затоплення шахти "Південний комунар" і пов'язаної з цим радіаційної загрози.