ua en ru

В зоні АТО за добу поранені 3 українських військових, загиблих немає

В зоні АТО за добу поранені 3 українських військових, загиблих немає Фото: Андрій Лисенко

Бойовики продовжують використовувати заборонене важке озброєння

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 3 березня 2016 року, в результаті бойових дій троє українських військовослужбовців отримали поранення, загиблих немає. Про це на брифінгу повідомив представник Адміністрації президента України (АПУ) з питань АТО, полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, троє було поранено", - повідомив Лисенко.

При цьому на луганському напрямку вчора було спокійно.

Водночас на донецькому напрямку окрім вранішнього обстрілу з "Градів" під Красногорівкою, противник також застосував 82-мм міномети в районі Опитного.

"В цілому провокації та прицільні обстріли бойовиків вчора тривали по всій лінії зіткнення. Найгарячіші точки - Світлодарська дуга, Горлівська агломерація, донецький аеропорт. Противник відкриває вогонь, як у світлу, так і в темну пору доби, але після заходу сонця кількість обстрілів та щільність вогню різко зростають. Всього на Донецькому напрямку за минулу добу зафіксовано 46 обстрілів з боку НЗФ", - повідомив Лисенко.

На маріупольському напрямку противник порушував режим тиші по всьому фронту. Двічі бойовики застосували 82-мм міномети.

"В ході одного з ворожих обстрілів сили АТО відкрили вогонь у відповідь і рішуче припинили провокацію бойовиків. Всього на Маріупольському напрямку зафіксовано 11 обстрілів наших позицій з боку НЗФ", - додав Лисенко.

В зоні АТО за добу поранені 3 українських військових, загиблих немає

Фото: карта АТО по 4 березня 2016 року

Нагадаємо, як раніше сьогодні повідомив штаб АТО, за минулу добу бойовики 57 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції на Донбасі.