ua en ru

В зоні АТО за добу поранено 2 українських військових, загиблих немає

В зоні АТО за добу поранено 2 українських військових, загиблих немає Фото: Олександр Мотузяник

Бойовики продовжують використовувати заборонене важке озброєння

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 24 лютого 2016 року, в результаті бойових дій двоє українських військовослужбовців отримали поранення, загиблих немає. Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу в результаті бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув. Однак двоє наших бійців були поранені. Один отримав поранення в районі Широкіного в результаті проведення розмінування, інший - у Новгородському в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої", - заявив Мотузяник.

За його словами, на луганському напрямку за добу не сталося жодної збройної провокації ворога.

Водночас на донецькому напрямку найбільш неспокійно було в районі донецького аеропорту. Бойовики використовували стрілецьку зброю, гранатомети і кулемети великого калібру. Також на цьому напрямку бойовики використовували зенітні установки і міномети.

Однак найбільш напружена обстановка на цьому напрямку була в районі Погоди. Тут майже добу тривав бій між силами АТО і бойовиками. Українським військовим вдалося відбити атаку. Після відступу ворога на місці знайшли велику кількість зброї.

"зокрема, це протитанкові керовані ракети і вогнемети "Шмел" виробництва 2000 року. Вся зброя має маркування Збройних сил РФ, що в черговий раз доводить, як Росія підтримує бойовиків грошима, зброєю та іншим матеріальним забезпеченням", - констатував Мотузяник.

На маріупольському напрямку найскладніша обстановка продовжує залишатися в районі Мар'янки. Противник використовував вогнепальну зброю, великокаліберні кулемети, міномети і гранатомети. На більшість провокацій українські військові відповідали зустрічним вогнем.

В зоні АТО за добу поранено 2 українських військових, загиблих немає

Фото: карта АТО за 25 лютого 2016 року

Нагадаємо, як раніше сьогодні повідомив штаб АТО, в результаті боїв за минулу добу Сили антитерористичної операції відбили наступ проросійських бойовиків в районі Зайцево Донецької області. Крім того, штаб АТО заявив про відновлення повного контролю над Широкіно.