ua en ru

В зоні АТО за добу поранений один український військовий, загиблих немає

В зоні АТО за добу поранений один український військовий, загиблих немає Фото: Андрій Лисенко

Зросла інтенсивність обстрілів на донецькому і маріупольському напрямках

Як повідомляє "РБК-Україна", Як повідомляє "РБК-Україна", В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 26 січня 2016 року, в результаті бойових дій був поранений один український військовий, загиблих немає. Про це на брифінгу повідомив представник Адміністрації президента України (АПУ) з питань АТО, полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Гарячими точками впродовж минулої доби були Мар'їнка та Красногорівка. У Красногорівці відбувся ворожий мінометний обстріл. НЗФ майже без перерви обстрілювали сили АТО після заходу сонця з зенітних установок, гранатометів та крупнокаліберних кулеметів. Внаслідок одного з таких обстрілів було поранено 1 нашого військового. Більше втрат сили АТО за минулу добу не понесли", - заявив Лисенко.

У цілому, за словами спікера АТО, вчора обстановка на сході України дещо загострилася. Зокрема, зросла інтенсивність обстрілів на донецькому і маріупольському напрямках. Періодично використовувались міномети, був обстріл з танка.

"Сили АТО відкривали вогонь у відповідь на найбільш зухвалі провокації ворога", - зазначив Лисенко.

Поблизу донецького аеропорту спостерігається найбільше напруження. Зокрема, активізувалися снайпери.

"На луганському напрямку традиційно дотримувалось затишшя", - додав спікер АТО.

В зоні АТО за добу поранений один український військовий, загиблих немає

Фото: мапа АТО за 27 січня 2016 року

Нагадаємо, раніше сьогодні у штабі АТО повідомили, що за минулу добу бойовики різко збільшили кількість обстрілів позицій українських військових на Донбасі.