ua en ru

В зоні АТО за добу поранено 3 українських військових, загиблих немає

В зоні АТО за добу поранено 3 українських військових, загиблих немає Фото: Андрій Лисенко

Вчора обстановка на сході України дещо загострилася

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 17 січня 2016 року, в результаті бойових дій було поранено троє українських військових, загиблих немає. Про це на брифінгу повідомив представник Адміністрації президента України (АПУ) з питань АТО, полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу в результаті бойових дій загинули серед українських військовослужбовців немає, один був поранений. Також двоє українських військовослужбовців отримали поранення в результаті контакту з вибухівкою", - заявив Лисенко.

За його словами, вчора обстановка на сході України дещо загострилася. Протягом доби противник неодноразово застосовував важке озброєння, заборонену Мінськими угодами, - 82-мм міномети і бронетехніку. Сили АТО були змушені відкривати у відповідь вогонь, щоб припинити провокації противника.

Водночас, за словами Лисенка, на луганському напрямку вчора бойові дії не велися.

При цьому на донецькому напрямку противник активізувався по всьому фронту.

"Поблизу селища Луганське наші позиції двічі були обстріляні з БМП. У Заячому відбувся мінометний обстріл НЗФ. Дуже неспокійно вчора було в Новгородській, де ворог також застосував БМП і 82-мм міномети. Також регулярно продовжуються провокації окупантів з використанням стрілецької зброї і гранатометів. Перестрілки тривали як у світлий, так і в темний час доби. В районі Донецького аеропорту обстановка без змін", - заявив Лисенко.

На маріупольському напрямку супротивник двічі обстріляв з БМП нпозиції поблизу Старогнатівки. Крім цього, ворог активізувався схід від лінії оборони Талаківка -Лебединське.

Ворог випустив по наших позиціях два десятки 82-мм хв, а також відкривав вогонь з гранатометів і кулеметів. Крім цього, бойовики порушили режим тиші в Мар'їнці і Гранітному.

Над акваторією Азовського моря зафіксований політ ворожого БПЛА.

В зоні АТО за добу поранено 3 українських військових, загиблих немає

Фото: карта АТО за 18 січня 2016 року

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 48 раз обстріляли сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.