ua en ru

В зоні АТО загинув один український військовий в районі Мар'їнки, - штаб

В зоні АТО загинув один український військовий в районі Мар'їнки, - штаб Фото: АТО (mil.gov.ua)

З початку доби бойовики 19 разів порушили перемир'я

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донеччині загинув один український військовий в районі Мар'їнка Донецької області. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

"Протягом сьогоднішнього дня в районі проведення АТО і надалі зберігалася тенденція до загострення обстановки. Як і кілька попередніх днів поспіль найбільша активність противника зафіксована на Донецькому напрямку", - йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу, з початку доби бойовики 4 рази з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї били по захисників Авдіївки. Українські військові оперативно відповідали бойовикам використовуючи весь спектр піхотного озброєння.

Крім того, сьогодні двічі під вогнем бойовиків опинилися укріплення сил АТО біля населеного пункту Зайцево. А близько 15:00, біля цього ж селища, проросійські найманці випустили 17 мін калібру 120 міліметрів.

Також бойовики двічі обстріляли з гранатометів і великокаліберних кулеметів опорні пункти української армії недалеко від шахти Бутівка. А у Кам'янки застосовували вогнепальну зброю.

На Приморському напрямку близько 13:00 противник почав обстріл українських укріплень зі стрілецької зброї в районі Мар'їнки. Українські воїни вогнем змусили загарбників припинити провокації. В результаті цього протистояння загинув один український захисник. Також, сьогодні у ворожий вогонь потрапили сили ЗСУ у Водяного, Широкіно і Талаківки.

"Всього з початку доби незаконні збройні формування 19 разів порушили перемир'я", - резюмували в штабі.

#АТОподії #АТОречник #Donbas #spokesperson #statement ЗВЕДЕННЯ ПРЕС-ЦЕНТРУ ШТАБУ АТО СТАНОМ НА 18.00 17 ЖОВТНЯ 2017 РОКУ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 17 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення АТО на Донбасі в результаті бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули, ще двоє отримали поранення.