ua en ru

У зоні АТО загострилися бойові дії на основних напрямках, - АПУ

У зоні АТО загострилися бойові дії на основних напрямках, - АПУ Фото: полковник Олександр Мотузяник

Протистояння триває на маріупольському, донецькому і луганському напрямках

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загострилися бойові дії на основних напрямках. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО, полковник Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"За маріупольському напрямку знову загострилися бої в Широкиному. Крім перестрілок зі стрілецької зброї, в цьому населеному пункті також працюють ворожі снайпери. Також незаконні збройні формування ведуть вогонь зі 122 мм гармат танків, які ховають в окупованому селищі Саханка", - сказав Мотузяник.

Крім цього, за його словами, не зупиняються бойові дії і по донецькому напрямку.

"Бойові дії не припиняються на широкій ділянці фронту від Красногоровки до Світлодарська... Незважаючи на те, що, як і раніше, епіцентром протистояння залишається передмістя Донецька та Горлівки, географія бойових дій розширюється. Бойовики безуспішно намагаються знайти слабкі місця в нашій обороні і на інших рубежах", - зазначив Мотузяник.

При цьому на луганському напрямку бойовики вели обстріл з гранатометів по українських позиціях у районі Попасної і Золотого.

Нагадаємо, як повідомлялося, бойовики могли застосувати фосфорні снаряди при обстрілі Пісків Донецької обл.